Kan ik uitstel krijgen voor afdracht BTW?

Over het afgelopen kwartaal moet ik een heel groot bedrag BTW betalen. Als er uitstel mogelijk is graag ik heb t nog niet. Shit!

P.P. te Utrecht.

Formeel is uitstel niet mogelijk (behalve dan tegen hele hoge kosten), maar praktisch geldt het volgende.

Brieven en aanslagen worden meestal verstuurd als je ongeveer twee weken te laat bent. Dat is de tijd die de Belastingdienst nodig heeft om de eigen administratie op orde te brengen.

Jeroen van Rossum, 11 februari 2015.

 

Duidelijk mag zijn dat de materie complex is. Mijn uitleg is bedoeld om duidelijk te maken dat een reeks omstandigheden relevant is, en om aan te geven op welke bedragen belasting u ongeveer mag rekenen. Uw individuele omstandigheden zijn echter relevant. Als u het echt goed geregeld wilt hebben en u echt wilt weten hoe het zit, kan een betaald adviesgesprek zinvol zijn. Een adviseur is in staat om het verschil tussen uitleg en procedurele regels uit te filteren, en rekening te houden met individuele omstandigheden.
In communicatie met de Belastingdienst weet een professional dit zo te verwoorden dat het voor de Belastingdienst herkenbaar is; voor een particulier is het geen schande als dat niet lukt, maar de consequentie van bezuinigen op professionele begeleiding.